Adobe Illustrator je program čija je prvenstvena uloga kreiranje i obrada svih vektorskih elemenata, ali, osim toga, ovaj program pruža korisnicima mogućnost korišćenja elemenata rasterskog tipa. Ovaj program korisnicima nudi nekoliko alata za crtanje prostih geometrijskih oblika, čijom kombinacijom i transformacijom možete dobiti veoma zanimljive crteže. Ova radionica će vam pomoći da savladate Illustrator tako da budete u mogućnosti da pravite razna moderna i kreativna rešenja.

U sklopu ove radionice naučićete kako da koristite program Photoshop, kako da svoje znanje unapredite iz ove oblasti. Pokazaćemo Vam kako Photoshop možete koristiti za svoje potrebe i za potrebe onih kojima je ovakav vid pomoći potreban. Zabavite se, naučite nešto novo i pridružite nam se!

Osnove modnog dizajna uvode nas u osnovne pojmove i oblasti rada vezanih za modni dizajn sa akcentom na ilustraciju kao i korišćenje modnih rešenja u medijima poput dizajna strana printanih medija/magazina ali i upoznavanjem sa time šta modni dizajn i industrija predstavljaju danas kao i mogućnostima profesija u istim. Srednjoškolci će u okviru radionica raditi ilustrovana i kolažna rešenja na zadate teme vezane za modni stil, prezentaciju editorijala, modnu fotografiju i sl.

Dizajn pakovanja

Pakovanje je danas sastavni deo našeg življenja. Praktično se svaki proizvod nalazi u nekoj formi pakovanja, kao što su to kutije, kese, boce, tegle, limenke i mnoge druge forme. Pored samo strukturalne forme pakovanja, vizuelni sadržaj je takođe neodvojiv element na pakovanju.

Grafički dizajn je oblast koja obezbeđuje da pakovanje, putem kreiranja vizuelnog sadržaja na kreativan način, uspostavi komunikaciju sa publikom tj. potrošačima. Vizuelni sadržaj tj. logo proizvođača, fotografije, ilustracije, tipografija i boja šalju poruke potrošačima o tome koji je i kakav se proizvod nalazi u pakovanju. 

Ideje i kreativno mišljenje su danas najvažnije karakteristike u grafičkom dizajnu i u dizajnu pakovanja. Svakodnevno se osmišljevaju nove, inovativne forme, zanimljivi vizuelni pristupi, tako da kada neko pakovanje ugledamo u rafu marketa, bez obzira na proizvod, može nas zavesti da kupimo taj proizvod, samo jer nam je pakovanje neodoljivo.

Dizajn pakovanja

 

Dizajniranje za web u poslednjih nekoliko godina uključuje i dizajn sajtova za mobilne uređaje. Na ovoj radionici ćemo se upoznati sa aktuelnim trendovima web dizajna, procesom kreiranja i objavljivanja web sajtova, osnovama programskog jezika kao i novim poslovnim i kreativnim mogućnostima koje nam pružaju društveni mediji.