Шта ћете научити овде?

Са програмом за израду слајд-презентација сте већ радили у основној школи. Сасвим сигурно, до сада сте научили да додајете слајдове у презентацију, а на слајдове текстове и слике. Презентацији сте знали да промените шему изгледа (дизајн презентације) и да анимирате неке објекте на слајду.

Уколико сте ово пропустии да научите у основној школи, у уџбенику на страни тој и тој налази се упутство за ове основне операције у програму Пауерпоинт (PowerPoint, MIcrosoft Office). Ако вам је при томе потребна помоћ, пратите кратка упутства која следе након овог текста и искористите могућност сарадње са осталим ученицима путем форума.

Нама на овом месту следи да савладамо заједно напредне технике рада са програмом за израду слајд-презентација:

Рад са хиперлинковима, уграђивање звука, видео-прилога, израда оригиналне шеме изгледа слајда (мастер), постизање интерактивности презентације, подешавање навигације кроз презентацију, уграђивање других докумената у презентацију (текстова, других презентација, видео прилога са свг рачунара или са нарочито Јутуба).

При изради презентације користићете оно што сте научили у претходним лекцијама - рад са програмима: Photo Scape (gif animacije),  Sound Recorder, Autocollage, Photostory i MovieMaker.

Шта је ваш задатак?

Да научите све ово радећи на сопственом мултимедијалном пројекту у којем ћете примењивати научено. Пројекат ћете засновати на малом "истраживању" путем Интернета.

Кораци које треба предузети:

1. Погледајте примере презентација коеј се налазе у фолдеру "Примери".

2. Проучите лекцију - проучавајући је одмах испробавајте научено у Пауерпоинту, обраћајући пажњу искључиво на технику рада у програму.

3. Смислите тему сопственог мулитмедијалног пројекта (спорт којим се бавите, инструемнт који свирате, ваш хоби или нека научна област која вас посебноинтересује) и на форуму започните ните посвећену вашем пројекту према упутству које се налази на почетку форума.

4.Током израде пројекта, пратите дешавања на форуму, помозите онима на чија питња знате одговоре, а питајте остале оно што не знате.

5. На крају, погледајте презентације других ученика и дајте свој коментар.

Poslednja izmena: Sunday, 10. July 2011., 18:46