Ove kurseve su kreirali nastavnici za svoje učenike. Za pristup kursu, obratite se svom predmetnom nastavniku.

Курс је замишљен као подршка ученицима 7. разреда за предмет техника и технологија.

Курс се реализују на платформи  Mudl, који је максимално прилагођен учесницима и не захтева високо познавање коришћења рачунара. За израду задатака,  налазе се детаљна упутства. 

Лекцијама се приступа са било ког места и са било ког уређаја (рачунар, таблет, паметни телефон), кад год вама одговара уз корисничко име и шифру.


Kurs je zamišljen kao podrška učenicima petog razreda koji pohađaju časove informatike.
Kurs se realizuju na sistemu za učenje Mudl, koji je maksimalno prilagođen učesnicima i ne zahteva visoko poznavanje korišćenja računara. Za osnovno korišćenje sistema, dovoljno je poznavati rad na internetu pomoću programa internet pregledača (Google Chrome, Firefox Mozilla, Opera, Internet Explorer ili Safari). Za izradu zadataka, na kursu se nalaze detaljna uputstva. Pored znanja koje učesnici steknu o samoj temi kursa, oni i te kako unapređuju i svoje veštine korišćenja računara i interneta.

Za rad na internet kursu, potrebna vam je lična imejl adresa i pristup internetu. Lekcijama možete pristupati sa bilo kog mesta i sa bilo kog uređaja (računar, tablet, pametni telefon), kad god vama odgovara.


Nastavnica: Снежана Марјановић


Na kursu će biti prestavljene propozicije za takmičenje TIO, testovi sa prethodnih takmičenja,rezultati sa takmičenja, ideje za nove modele i sve što je vezano za takmičenje.

Želja mi je da ovim kursom mojim učenicima, koliko je više moguće, olakšam shvatanje prostor kao jednog od resursa kojeg čovek u tehnici koristi da bi prestavio predmete na jasan i razumljiv način kako za onog koji ih kreira tako i za onog koji ih realizuje. Naime uočio sam da to predstavlja veliki problem mojim učenicima pa sam ovim hteo da im olakšam savladavanje ovog dela gradiva koje se provlači u 5. ; 6. i 7. razredu.

Tehničko i informatičko obrazovanje za 6. razred osnovne škole

Obuhvata nastavu predviđenu za učenike 8. razreda osnovne škole