Video igre pretenduju da postanu najpopularniji vid zabave. U toj grani industrije radi sve veći broj mladih ljudi koji svojim znanjem i inovativnim rešenjima obezbeđuju sebi budućnost. Na ovoj radionici proći ćemo stadijume razvoja video igara od samog koncepta, korišćenja alata, programiranja pa do pokretanja Vaše prve video igre.

C# je jedan od modernijih i široko rasprostranjenih jezika. Pomoću njega možete da pravite kako Windows desktop aplikacije, tako i web i mobilne aplikacije. C# se jednostavno uči i predstavlja dobar jezik za početak učenja programiranja. Pomoću Visual Studio alata lako ćete moći da pravite aplikacije slične onima koje svakodnevno koristite. U ovoj radionici imate priliku da se upoznate sa okruženjem za razvoj aplikacija, kao i da sami napravite neke jednostavne aplikacije. Ova radionica je dobra priprema za neke naprednije kurseve iz C#-a.

Java programeri spadaju u grupu najplaćenijih programera u svetu. Sam Java jezik je jednostavan i pogodan za učenje početnika, tako da čak i da nemate predznanja možete da pratite ovu radionicu. Java je veoma rasprostranjen jezik, tako da ćete moći lako da nađete mnogo odgovora na pitanja i mnogo rešenih zadataka na internetu. Java ne zavisi od sistema, može se izvršavati i na Windows-u i na Linux-u, na mobilnim uređajima, koristiti u razvoju web aplikacija, itd. U ovoj radionici ćete se upoznati sa okruženjem za razvoj Java aplikacija, a naučićete i kako da napravite sami neke jednostavne aplikacije.